دوره بین المللی آموزش مربیان مدیریت بیمارستانی برای فراگیران کشور افغانستان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال برگزاری است.
دکتر سید جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، با حضور در مراسم افتتاحیه دوره بین المللی آموزشی تربیت مدرسین مدیریت بیمارستانی ( TOT) که در مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، بر لزوم توسعه همکاری های مشترک میان مراکز همکار با این سازمان تاکید و این دوره را نمونه موفقی از این همکاری ها دانست.
وی در ادامه به ظرفیت های موجود در نظام سلامت ایران به ویژه مراقبت های اولیه سلامت و مدیریت بیمارستانی اشاره کرد و گفت: ایران یکی از نظام های سلامت قوی در منطقه است که سایر کشورها از ظرفیت آن با تبادل تجارب استفاده کنند.
وی همچنین فعالیت های جنوب-جنوب را بستر مناسبی برای انتقال تجارب بهتر میان کشورهای همسایه دانست و به قرابت های فرهنگی و زبانی میان ایران و افغانستان اشاره و برگزاری چنین دورهایی را بسیار سودمند برای کشورها و منطقه در جهت ارتقا سلامت دانست.
او در بخشی از سخنان خود به اهمیت ارتقا دانش و مهارت مدیریت بیمارستانی اشاره کرد و گفت: ارتقا دانش مدیران بیمارستانی علاوه بر کاهش هزینه های بیمارستان موجب بهبود کیفیت ارایه خدمات در بیمارستان ها و رضایت بیماران می شود.
دکتر جعفر ضمن تشکر از مرکزملی آموزش مدیریت سلامت NPMC و دانشگاه علوم پزشکی ایران به ظرفیت های مرکز NPMC در زمینه برگزاری دوره های آموزشی مدیران اشاره کرد.
او در انتها سازمان جهانی بهداشت را سازمانی متعلق به تمامی کشورها دانست که در زمینه ارتقا سلامت کشورها بر اساس اولویت های و نیازهای آنان حمایت و همکاری می کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با بیان اینکه یکی از مشکلات نظام سلامت کشورهای در حال توسعه کمبود مدیران تربیت یافته است گفت :برای ارتقاء بهره وری ،کارایی و اثر بخشی در نظام سلامت باید بستری فراهم شود تا مدیران نظام سلامت مدام توانمند شده و جانشین پروری صورت گیرد.
دکتر جنتی ضمن تشکر از دست اندرکاران وحامیان برگزاری دوره مخصوصا نمایندگان سازمان بهداشت جهانی در ایران و افغانستان گفت: برخود وظیفه میدانیم برای ارتقای نظام سلامت مدیران توانمند در حوزه سلامت را به عنوان مدیران تخصصی جهت انتقال آموزش ها و تجربیات به مسئولین بیمارستان تربیت کرده وآموزش های لازم را ارائه کنیم
وی در ادامه افزود: اگر می خواهیم اثربخشی، بهره وری وکارایی لازم را دراین حوزه افزایش دهیم بدون شک یکی از اتفاقات بسیار مهم تربیت مدیران توانمند و ظرفیت سازی در این حوزه است که در این راستا مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان دفتر منطقه ای آموزش نظام سلامت با فعالیت های بسیار خوب از سالیان متمادی این ظرفیت و آمادگی را برای برگزاری دوره های بین المللی در حوزه سلامت دارد و ما خود را متعهد به تربیت مدیران در این حوزه می دانیم.
دکتر جنتی با تاکید براینکه بخش اعظمی از منابع مالی، نیروی انسانی و تجهیزات در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند، تصریح کرد: مدیریت بهینه این منابع و ارتقای بهره وری موجب افزایش پاسخگوئی به نیازهای جامعه و درنهایت افزایش سلامت در جامعه خواهد شد.
دکتر محمود یوسفی مدیر مرکز کشوری آموزش مدیریت سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به همکاری چندین ساله این مرکز با سازمان بهداشت جهانی و وجود ظرفیت های بسیار چشمگیر و اساتید بین المللی وشناخته شده این مرکز گفت: برنامه ای که آغاز شده در قالب تفاهم نامه g5 ارائه می شود و انتظار میرود علاوه بر آموزش مدیران بیمارستانی، این افراد پس از گذراندن دوره های آموزشی، ضمن ادامه ارتباط با مدرسان دوره بصورت مستمر؛ در کشورهای خود آموزش های مورد اشاره را به مدیران بیمارستانی منتقل کنند تا در رسیدن به اهدافی که برای نظام های سلامت متصور هستیم کمک کنند.
دکتر خداداد خدادادی مدیر امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تبریز در آیین آغاز به کار این دوره تخصصی، ضمن خیر مقدم به اساتید و متخصصان حوزه سلامت کشور افغانستان گفت: فعالیت های نظام سلامت زمانی اثربخشی لازم را خواهد داشت که از تجربیات یکدیگر در زمینه مدیریت و رهبری بهره ببریم .
وی با اشاره به راه اندازی اتحادیه دانشگاه های علوم پزشکی اوراسیا از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جهت حضور دانشگاه های کشور افغانستان در این اتحادیه خبرداد.
دکتر خدادادی ابراز داشت: با اتحاد در سیستم سلامت در زمینه های بهداشتی درمانی، آموزشی و تبادل دانشجو و استاد می توان بر مشکلات درشرایط سخت فائق آمد.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر ضرورت همراهی و هماهنگی کشورهای اسلامی در مسئله غزه خاطرنشان کرد: اتحاد کشورهای همسایه در حوزه سلامت و ایجاد هماهنگی های لازم جهت همکاری در مواقع بحرانی ضروری است.
وی ضمن اظهار نگرانی از وضعیت مردم مظلوم غزه از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جهت انجام همکاری های لازم در این زمینه خبر داد.
گفتنی است دوره بین المللی آموزش مربیان مدیریت بیمارستانی از امروز به مدت شش روز با حضور 21 نفراز کشور افغانستان و 15 نفر از کشور خودمان در قالب 7سرفصل، به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازمان جهانی بهداشت (WHO)در حال برگزاری است.