روسای دانشگاه های تبریز و علوم پزشکی بر ضرورت ترسیم نقشه راه و تقسیم کار بین این دو مجموعه و مراکز مرتبط با اشتغال تاکید کردند.
به گزارش ایرنا-رئیس دانشگاه تبریز روز شنبه در جلسه بررسی راهکارهای توسعه اشتغال دانش بنیان با اشاره به نقش دانشگاه ها در حل مسائل اجتماعی، گفت: رسالت دانشگاه ها در زمان حاضر ورود به مسائل جامعه و حل آنهاست و یکی از مسائل مهم جامعه در حال حاضر فارغ التحصیلان بدون شغل است که باید در این زمینه همفکری و هم افزایی صورت بگیرد.
دکتر صفر نصرالله زاده با بیان اینکه هم اکنون دانش آموختگان دانشگاهی در شغل های غیر مرتبط فعال شده اند، اظهار داشت: به دلیل عدم نیاز سنجی، نیروی انسانی زیادی از طرف دانشگاه ها پذیرش و فارغ التحصیل شده اند اما در شغل های نامربوط اشتغال دارند که این امر به ضرر آینده جامعه است.
وی ادامه داد: لازم است دانشگاه ها اعم از سراسری و علوم پزشکی با احساس مسئولیت اجتماعی بیشتر راهکارهای اساسی برای حل این مسئله ارائه کنند.
نصرالله زاده گفت: داشتن داده های مناسب در خصوص ظرفیت ها و پتانسیل های عوامل موثر در اشتغال زایی از قبیل دانشگاه، جامعه، صنعت، بازار و مدیریت منابع انسانی و مالی برای احصای مشکلات و ارائه راهکار علمی ضروری است.
وی افزود: با فعالیت مستمر و استفاده از تجارب افراد موفق در هر یک از عوامل فوق و همچنین تشکیل کارگروه های علمی و تخصصی می توان به راهکارهای مهم در زمینه اشتغال دانش بنیان و پایدار دست یافت.
به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت ترسیم نقشه راه و تقسیم کار بین دانشگاه ها و مراکز مرتبط با اشتغال، اظهار کرد: متاسفانه در جامعه نگرش و فرهنگ نادرست درخصوص اشتغال و کار وجود دارد و ذائقه اشتغال جوانان به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی به دلیل این نگرش در انتخاب شغل و فعالیت در جامعه دچار آسیب شده است.
بهمن نقی پور اظهار داشت: در این راستا ضروری است دانشگاه ها بحث های پژوهشی و علمی در خصوص آسیب شناسی مسائل اشتغال، تبیین چرائی و چگونگی به وجود آمدن مشکلات، سلامت روان و نقش آن در اشتغال انجام دهند.
وی با اشاره به گسترده بودن مسئله اشتغال و متعدد بودن دلایل مشکلات فرهنگی موجود در زمینه اشتغال، بر انجام همکاری اساسی بین همه سازمان های مختلف اجرایی از قبیل آموزش و پرورش، بخش صنعت، جامعه، بازار، رسانه ها تاکید کرد.